Blog

Jaké jsou výhody pěnových matrací?

Jaké jsou výhody pěnových matrací

jaké jsou výhody pěnových matrací?

Vybrat správnou matraci je složité. V současné době jsou velmi oblíbené pěnové matrace, na jejichž výrobu se používají inovativní materiály. Jaké jsou nejdůležitější výhody pěnových matrací? Čemu se vyplatí věnovat pozornost při nákupu tohoto typu matrace? Poradíme.

Matrace je proležená! Stojíme-li před nelehkým úkolem pořízení nové matrace, měli bychom dbát především na kvalitu výrobků dostupných na trhu. Může se výrazně lišit, proto stojí za to, dozvědět se více o důležitých parametrech, které ovlivňují komfort a pohodlí spánku a také zdraví naší páteře.

Druhy pěnových matrací

Pro výrobu pěnových matrací se používají mj termoelastické pěny, vysoce flexibilní pěny a také latexové pěny s mírně odlišnými vlastnostmi. Důležité parametry, které je třeba před nákupem matrace zohlednit, jsou především stupeň její tvrdosti a také použití technologických řešení, která poskytují optimální oporu páteři a snižují nadměrné svalové napětí. Pěnové matrace jsou vyrobeny výhradně z pěny. Vybrat si můžeme matrace různých stupňů tvrdosti.

Volba konkrétního řešení závisí mimo jiné na hmotnosti, věku a zdravotním stavu, nicméně většina pěnových matrací jsou matrace, které jsou mimořádně univerzální. Je na místě připomenout, že dobře vybraná matrace není všechno, protože stejně důležitý je výběr správné postele a polštáře, díky kterému si můžeme naplno užít každou minutu zdravého spánku.

Výhody pěnových matrací

Moderní pěnové matrace zaručují zdravý, pohodlný spánek, zlepšující účinnost noční regenerace organismu. Jsou ideálním řešením pro alergiky, protože moderní pěny snižují riziko množení roztočů z domácího prachu a také mikrobů, které ohrožují naše zdraví. Pěnové matrace poskytují stabilní oporu páteři, rozkládají tlak v potřebných místech a snižují nadměrné svalové napětí, což se promítá do komfortu spánku a celkového zdraví jejich uživatelů. Nákup pěnové matrace umožňuje využít vlastnosti moderních pěn, které rychle odvádějí vlhkost, regulují tělesnou teplotu během spánku a zajišťují správné odvětrávání. Stojí za to vědět, že moderní pěnové matrace jsou odolné vůči deformaci, což znamená, že při správném používání mohou být používány po mnoho let. Pro prodloužení životnosti matrace a ochranu jejího potahu před nečistotami se vyplatí používat ochranné doplňky, díky kterým si můžeme užít ještě větší komfort spánku.

V našem showroomu Galerie MODO v Průchonicích si můžete matraci před koupí vyzkoušet a využít rad zkušených odborníků.

Pro ty, kteří hledají pohodlnou pěnovou matraci střední tvrdosti, doporučujeme matraci NUVOLA Lusso od MollyFlex, jejíž jádro tvoří tři moderní pěny. Aplikovaná technologická řešení zaručují optimální podporu páteře a zvyšují pevnost matrace, která je extrémně odolná proti deformaci. Matrace NUVOLA Lusso od MollyFlex navíc zajišťuje správné větrání, reguluje tělesnou teplotu a rychle odvádí vlhkost, zlepšuje mikroklima a spánkovou hygienu.

Výbornou volbou je také matrace Novia od MollyFlex, která se vyznačuje zvýšeným stupněm tvrdosti. Kombinace dvou vrstev pěny a potahu matrace z přírodní viskózy umožňuje vychutnat si efekt výjimečné měkkosti a stabilní opory těla během spánku. Matrace Novia od MollyFlex je inovativní, extrémně pohodlná antialergická matrace, která reguluje teplotu těla, rychle odvádí vlhkost a umožňuje dostatečnou cirkulaci vzduchu.

Souhrn

Pěnové matrace jsou výrobky odolné proti deformaci s jedinečnými vlastnostmi, které vám umožní zlepšit kvalitu spánku a také zabránit rozvoji škodlivých alergenů a mikrobů. Nejdůležitější výhodou pěnových matrací je jejich pozitivní vliv na zdraví páteře, ale i naši celkovou pohodu. Díky použití moderních pěn si můžeme užít pocit měkkosti matrace a zajistit správnou oporu páteře v každém jejím úseku, odlehčit svalům a účinně regenerovat tělo během spánku.

Related Posts