Blog

Jaký polštář vybrat na spaní?

Jaký polštář na spaní vybrat

Polštář je nejen nezbytným doplňkem matrace, který nám má poskytnout komfort a pohodlí při spánku. Dobře zvolený polštář pomáhá regulovat neduhy spojené s nadměrnou zátěží krční páteře a udržuje krční páteř v dobré kondici. Jaký polštář si vybrat, abyste si užili zdravý a kvalitní spánek?

Polštáře jsou kdispozici v různých tvarech, výškách a výplních . Při nákupu vybavení ložnice se vyplatí pamatovat, protože nevhodně vybraný polštář neumožňuje dopřát si zdravý, kvalitní spánek a pohodu.

Čas a pozornost je třeba věnovat nejen výběru matrace a polštáře, ale i dalším prvkům vybavení ložnice, protože správně zvolená postel, rošt matrace a doplňky tvoří základ zdravého spánku a účinné regenerace.

Polštáře dostupné na trhu se liší nejen rozměry, ale také materiály, ze kterých byly vyrobeny, v neposlední řadě i vlastnostmi. Pomocí nekvalitních polštářů, které jsou vyplněny například nařezanými kousky PU pěn, nebo silikonovými kuličkami, začneme rychle pociťovat neduhy od krční páteře. Tyto typy polštářů by se měly používat pouze pro dekorativní účely.

Abychom si užili zdravý a klidný spánek, měli bychom používat ergonomický polštář té nejvyšší kvality. Správně zvolený polštář stabilizuje páteř v krční části a poskytuje správnou oporu hlavy. Umístění páteře do správné pozice během spánku, vám umožní ulevit krku, ramenům a uvolní svaly.

V Design Ložnice si svou ideální postel a doplňky snů můžete navrhnout sami! Postele, matrace a polštáře, stejně jako další produkty, které nabízíme, byly vytvořeny s ohledem na zdravý, regenerační spánek dle vašich individuálních potřeb.

Účinky spánku na nevhodném polštáři

Spánek na nevhodném polštáři, může způsobit vážné zdravotní problémy. Kvůli nedostatečné podpoře hlavy a páteře v krčním části se objevují obtížná onemocnění, mezi které patří mimo jiné:

  • bolest hlavy,
  • závrať, bolest krku i ramen
  • necitlivost v končetinách.

Spánek na nevhodném polštáři má za následek nejen vznik různých neduhů na páteři. Nesprávné polohování páteře během spánku způsobuje také poruchy fungování kupř. dýchacího systému. Pokud spíme na nevhodném polštáři, můžeme například začít chrápat, což se projeví na stupni okysličení našeho těla a celkové kvalitě spánku. Nesprávná poloha těla během spánku také brání krevnímu oběhu a zabraňuje uvolnění napjatých svalů.

Perfektní polštář, jaký vybrat ?

Než si polštář koupíme, měli bychom si ověřit, zda je dostatečně vysoký, pružný a hlavně, zda se pod tíhou hlavy nezbortí. Nejlepší je vybrat si ergonomické produkty, které jsou vytvořeny s ohledem na zdravý a klidný spánek.

Polštář je nutné tvrdostí přizpůsobit typu matrace, kterou používáme. Nejlepší je vybrat polštář se stupněm tvrdosti podobným jako u matrace. Výšku polštáře volíme podle stavby těla a šíře ramen. Lidé s úzkými rameny by měli používat nízké polštáře. Vysoké polštáře jsou určeny pro lidi se širokými rameny.

Výbornou volbou jsou pěnové polštáře, které se přizpůsobí tělu, poskytují stabilní oporu hlavě a krční páteři během spánku. Moderní pěnové polštáře se často vyznačují doplňkovými vlastnostmi, např. snížují nadměrné pocení těla během spánku.

Jaký polštář vybrat?

Než si polštář koupíte, vyplatí se ověřit, jaká druhy výrobci nabízejí.

Na výběr máme polštáře tradičního tvaru i profilované polštáře. Doporučujeme mj. polštář AIR CRISTAL italské značky MollyFlex, který je dostupný ve dvou typech – jednoduchý a profilovaný. Polštáře AIR CRISTAL CERVICAL a AIR CRISTAL RELAX se vyznačují použitím revolučního materiálu Crystal Foam na bázi speciálních krystalů. Je to vynikající volba pro lidi, kteří potřebují dodatečnou injekci životodárné energie a chtějí si užít relax a pohodlí při spánku v jakékoli poloze. Výbornou volbou pro náročné zákazníky je také pěnový polštář MollyFlex AIR FRESH RELAX, který díky gelovému potahu účinně zabraňuje přehřívání organismu při spánku.

Zdravý, klidný a kvalitní spánek zajistí také polštáře španělské značky GOMARCO. Tento výrobce nabízí mnoho různých modelů pěnových polštářů. Zvláště pozoruhodné jsou polštáře z kolekce INNOGEL, které jsou vyrobeny z nejkvalitnější paměťové pěny. Polštáře Innogel Classic, Innogel Maxi a Innogel Fresh jsou vhodné pro lidi, kteří chtějí nejen zlepšit kvalitu spánku získáním správné opory pro hlavu a páteř, ale také využít jedinečných vlastností moderních materiálů.

Značka GOMARCO nabízí také kolekci polštářů Nucol, které jsou vyrobeny z patentované Visco pěny. Tato pěna byla testována na DREAM CLINIC v Barceloně dr. Estivil a tým výzkumníků specializujících se na spánkovou medicínu. Polštáře z kolekce Nucol – Nucol Soft, Nucol Medium a Nucol Firm se plně přizpůsobí tělu a poskytují příjemný pocit odpočinku ve dvou fázích. Polštáře z kolekce Nucol GOMARCO se liší svou tvrdostí, což usnadňuje výběr pro dokonalou podporu hlavy a krční páteře.

Souhrn

Zdravý, klidný a kvalitní spánek zajistí pouze nejkvalitnější polštáře, které nejen správně stabilizují krční páteř, ale také usnadňují svalovou relaxaci a regeneraci. Polštáře z moderních pěn jsou výbornou volbou, díky které si užijete pohodlí a komfort spaní v jakékoli poloze.