Blog

Matrace pro alergiky – která bude nejlepší?

matrace pro alergiky

Výběr matrace pro alergiky vyžaduje zvláštní pozornost. Je třeba se zaměřit nejen na základní parametry matrace, které určují komfort a pohodlí spánku, ale také na materiály, které musí účinně chránit před rozvojem alergenů. Jakou vybrat matraci pro alergiky? Čemu se vyplatí věnovat zvláštní pozornost?

Na co je dobré pamatovat při zařizování ložnice alergika?

Alergie, mimo jiné roztoči, kteří se v matraci vyskytují ve velkém množství, jsou vážným zdravotním problémem. Než se pustíme do výběru zařízení ložnice, musíme znát „nepřítele“, kterému musíme čelit.

Zdrojem škodlivých alergenů může být nejen matrace, ale i polštář, přikrývka a další doplňky. Kvůli riziku vnikání prachu do vybavení ložnice je nejlepší vybrat matraci s certifikátem, který potvrdí, že výrobek je vhodný pro alergiky.

Rám postele, rám a matrace by měly zaručovat zdravý a klidný spánek. Je velmi důležité pamatovat na to, že antialergické vybavení ložnice vyžaduje náležitou péči a pozornost, aby byla dokonale čistá. Showroom Design Ložnice nabízí kvalitní vybavení do ložnice, které lze přizpůsobit vašim individuálním potřebám.

Jaké materiály ovlivňují mikroklima matrace?

Riziko vzniku škodlivých alergenů zvyšuje nevhodné mikroklima matrace. V tomto případě jsou nejlepší volbou matrace z moderních pěn, které neposkytují přátelské prostředí pro rozvoj škodlivých roztočů a spor plísní.

Mezi hypoalergenní matrace patří: matrace z termoelastické pěny, které zlepšují komfort spánku, poskytují nejen správnou oporu tělu, ale také snižují riziko nepříjemných příznaků alergie.

Hypoalergenní matrace chrání před vývojem roztočů z domácího prachu a škodlivými spórami plísní; správné odvětrávání matrace a řešení zabraňující zvyšování vlhkosti také pomáhají zamezit rozvoji dalších mikroorganismů a také vzniku nepříjemných pachů.

Antialergická matrace by měla zajistit dostatečné větrání, rychle odvádět vlhkost a regulovat tělesnou teplotu. Za pozornost stojí potah, který musí být zdravotně nezávadnou bariérou mezi tělem a jádrem matrace. Důležitou záležitostí je zastavit exfoliační epidermis, která je živnou půdou pro roztoče na povrchu matrace, proto se vyplatí dokoupit kvalitní chránič matrace, který lze snadno vyprat v domácí pračce.

Moderní pěnové matrace jsou výbornou volbou i díky své nízké hmotnosti. Lehká matrace může být často větrána na čerstvém vzduchu, což navíc zabraňuje rozvoji alergenů.

Nejlepší matrace pro alergiky

Výrobci matrací nabízejí mnoho moderních produktů, které splní potřeby a očekávání alergiků. Výbornou volbou je například matrace NOVIA od MollyFlex, která zaručuje vysoký komfort spánku. Matrace NOVIA byla vyrobena s použitím dvou moderních pěn, díky kterým je omezeno riziko rozvoje škodlivých bakterií, plísní a roztočů. Potah matrace zajišťuje rychlý odvod vlhkosti a umožňuje efektivní proudění vzduchu. Matrace NOVIA je středně pevná matrace.

Neméně dobrou volbou je matrace MollyFlex LUCIA. Pěna I-fo@m patentovaná značkou MollyFlex, která byla umístěna do vnitřní vrstvy potahu, rychle absorbuje teplo lidského těla a zaručuje pocit pohodlí. Matrace LUCIA je zárukou hygienického spánku, který zajišťuje jak zdravotně nezávadný potah, tak jádro ze tří druhů moderních pěn.

Při hledání kvalitní antialergické matrace stojí za pozornost také matrace ALLERGO SOFT od MollyFlex, která je věnována lidem, kteří preferují spánek na nepříliš tvrdém povrchu. Matrace ALLERGO SOFT je kombinací potahu šetrného k pokožce, který poskytuje účinnou ochranu proti roztočům, a jádra ze dvou pěn, které poskytují dostatečnou oporu těla během spánku. Matrace ALLERGO SOFT je výbornou volbou nejen pro dospělé, ale i pro malé alergiky.

Shrnutí

Matrace pro alergiky musí chránit před rozvojem domácích roztočů a spór plísní a také před rozvojem dalších mikroorganismů. Aby byl zajištěn zdravý a pohodlný spánek, měl by být vyroben z moderních hypoalergenních materiálů, které zaručují dostatečnou ventilaci, rychle odvádějí vlhkost a pomáhají udržovat optimální tělesnou teplotu. Je třeba připomenout, že matrace alergika vyžaduje systematické praní potahu, na kterém se usazují různé nečistoty. A co víc, matraci je nutné pravidelně vysávat a větrat.